Opština se izvinila nakon sramne kazne

Uobičajena scena iz filmova, u kojoj deca, na improvizovanom štandu prodaju limunadu za neku simboličnu cenu, obila se o glavu britanskoj porodici Spajser.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.07.2017.

12:09

Opština se izvinila nakon sramne kazne
Foto: Thinkstock

Komunalni službenici kaznili su njihovu petogodišnju ćerku sa 150 funti.

Otac devojčice Andre Spajser objasnio je da je postavio štand svojoj ćerki ispred sopstvene kuće, kako bi mogla da prodaje limunadu posetiocima Lavboks muzičkog festivala, što je ona i činila naplaćujući času limunade 50 penija, preneo je BBC.

"Želela je da nasmeje ljude i bila je veoma ponosna na sebe. Ali veoma brzo četiri komunalna službenika su joj prišla s druge strane ulice", rekao je Spajser, koji je najpre mislio da će samo da im nalože da spakuju štand i odu kući, ali su stvari išle drugim tokom.

"Počeli su da snimaju kamerom mobilnog telefona i da čitaju veliko obrazloženje u kojem objašnjavaju da moja ćerka nema dozvolu za prodaju. Ona me je zagrila i povikala 'Tata, tata, učinila sam lošu stvar'", preneo je Spajser.

Otac devojčice rekao je da im je zatim uručena kazna i naloženo da sklone štand, što su oni i učinili.

Iz londonske opštine Tauer Hemlets kasnije su se izvinili Spajseru i njegovoj ćerki i poručili da će kazna biti poništena.

"Veoma nam je žao što se ovo dogodilo. Očekujemo od naših komunalnih službenika da pokažu zdrav razum i razumno koriste svoja ovlašćenja. To se očigledno nije dogodilo. Kazna će odmah biti poništena. Kontaktirali smo gospodina Spajsera i njegovu ćerku i izvinili im se", poručio je portparol opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

7 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: