Banka Amerike zaradila 10 odsto više

Banka Amerike saopštila je da je ostvarila 10 odsto veću zaradu u drugom tromesečju u odnosu na godinu dana ranije, usled većih kamatnih stopa.

Svet

Izvor: Beta

Utorak, 18.07.2017.

17:21

Banka Amerike zaradila 10 odsto više
Foto: Thinkstock

Banka sa sedištem u Šarlotu, u Severnoj Karolini, zaradila je 5,27 milijardi dolara, odnosno 49 centi po akciji, u poređenju sa 4,78 milijardi dolara, ili 43 centa po akciji, u drugom tromesečju 2016.

Banka Amerike je, kao i njeni konkurenti, profitrala od povećanja kamatnih stopa.

Savezne rezerve su od decembra tri puta povećavale kamatne stope, što je omogućilo i bankama da povećaju svoje kamate na zajmove klijentima.

Banka Amerike, druga po veličini banka u SAD, imala je u drugom tromesečju 10,99 milijardi dolara neto prihoda od kamata, što je devet odsto više nego pre godinu dana.

Izvršni direktor Banke Amerike Brajan Mojnihen izjavio je da je, uprkos umerenom ekomskom rastu, proteklo tromesečje bilo jedno od najjačih u istoriji banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: