Telekomunikacioni div tone: Stižu teška vremena...

Akcije švedskog proizvođača telekomunikacione opreme Eriksona pale su za deset odsto, nakon što su prijavili kvartalni gubitak i pad prodaje od osam odsto.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.07.2017.

15:03

Telekomunikacioni div tone: Stižu teška vremena...
Foto: Thinkstock

Erikson je, takođe, upozorio na teška vremena koja su pred kompanijom, zbog čega će, kako je saopšteno, morati dodatno da sreže rashode, prenosi agencija AP.

Neto gubitak Eriksona je u drugom tromesečju dostigao 1,0 milijardu kruna (120 miliona dolara), što je ozbiljno pogoršanje u odnosu na profit od 1,6 milijardi kruna iz istog perioda prošle godine.

"Nismo zadovoljni zbog nastavka pada naše prodaje i rasta gubitaka u drugom kvartalu", izjavio je generalni direktor kompanije Borje Ekholm.

Posle njegove izjave, akcije Eriksona su na Stokholmskoj berzi pale za 10,3 odsto na 54,65 kruna.

U protekle dve godine, švedska kompanija je smanjila broj radnih mesta i ubrzala proces rezanja troškova, dok su akcije izgubile oko trećine vrednosti.

Neki ulagači, međutim, strahuju da poslovni planovi koje je izneo novi izvršni direktor neće biti dovoljni za podsticanje rasta, piše agencija Rojters.

Erikson je, takođe, suočen sa pojačanom konkurencijom u vidu kineskog Huaveja i finske Nokije, kao i sa slabostima tržišta u razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: