Dogovoreno: Avio-divovi zajedno ka celom svetu

Avio-kompanije Emirejts i Flaj Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dogovorile su proširenje komercijalne saradnje kako bi do 2022. imale flotu od 380 aviona.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.07.2017.

13:04

Dogovoreno: Avio-divovi zajedno ka celom svetu
Foto: Thinkstock

Zajednička flota će leteti na čak 240 destinacija širom sveta.

Prošireno partnerstvo će biti realizovano u narednim mesecima i to stupanjem na snagu poboljšanog kod-šer ugovora, prenosi agencija Rojters pozivajući se na zajedničko saopštenje kompanija.

Odluka o bližoj saradnji bliskoistočnih avio-kompanija dolazi usled sve većeg pritiska na njihov profit, budući da je dobit Emirejtsa u godini zaključno sa 31. martom 2017. godine pala prvi put u pet godina, dok je profit Flaj Dubaija pao drugu godinu zaredom u 2016. godini.

Dva avio-prevoznika već imaju "interlajn" sporazum, kojim se omogućava kombinovanje letova i usluga dve kompanije u okviru jedinstvene karte izdate od samo jedne od kompanija.

"Do 2022. godine, Emirejts i Flaj Dubai će upravljati zajedničkom flotom od 380 aviona, koji će leteti na 240 destinacija", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: