Propao brend luksuznih telefona

Kompanija Vertu, koja je skoro dve decenije proizvodila luksuzne mobilne telefone, u procesu je likvidacije i ugasiće je.

Svet

Izvor: B92

Petak, 14.07.2017.

11:40

Propao brend luksuznih telefona
Foto: Epa/EVERETT KENNEDY BROWN

Zbog nagomilanog deficita koji iznosi 128 miliona britanskih funti , odeljenje za proizvodnju mobilnih, britanske kompanije Vertu, ide u likvidaciju.

Kompaija se već neko vreme bori s finansijkim problemima, a stanje se pogoršalo posle najave i početka pregovora oko preuzimanja sa turskim milonerom Muratom Hakanom Uzanom.

Gašenjem ovog odeljenja, otkaz će dobiti oko 200 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: