Zamajac je pokrenut - budi se stari kontinent

Ekonomska klima u evrozoni porasla je u junu na najviši nivo u poslednjih deset godina, jer oporavak dobija na zamajcu u skoro svim sektorima i državama.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

12:02

Zamajac je pokrenut - budi se stari kontinent
Foto: Thinkstock

Indeks ekonomskog poverenja u evrozoni je u junu porastao na 111,1 poen sa 109,5 poena iz maja, što je najviši nivo od avgusta 2007. godine, prema podacima Evropske komisije koje prenosi agencija AP.

Rast je zabeležen u skoro svim sektorima, uključujući industriju, kao i među potrošačima, a posebno je zabeleženo snažno poverenje u Nemačkoj i Francuskoj, vodećim ekonomijama evrozone.

U proteklih nekoliko nedelja je, kako ocenjuje AP, bilo sve više pokazatelja koji ukazuju na ubrzanje rasta ekonomije evrozone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: