Jasno je. Potpisali su joj smrtnu presudu

Posle kraha kriptovalute etereuma sa 300 na 0 dolara, proširila se bizarna vest koja je opet srušila vrednost te valute.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

10:40

Jasno je. Potpisali su joj smrtnu presudu
(Foto: Thinkstock.com)

Vrednost eteruma srušila je lažna vest o smrti osnivača te digitalne valute Vitalika Buterina.

Vest je da je Buterin poginuo u saobraćajnoj nesreći brzo se proširila internetom, posle čega je ogroman broj korisnika počeo da prodaje ono što ima. Tako da je vrednost pala za čak 4 milijarde dolara.

Kako bi pokušao da zaustavi dalji pad, oglasio se i sam Buterin i na svom Tviter nalogu objavio fotografiju koja je malo smirila situaciju i rasporadaju etereuma.

A kako je uverio ljude da je živ?

Na fotografiji je objavio niz brojeva koji je zapravo blokčejn niz koji nastaje u trentuku kada i digitalna valuta. Tako se jasno vidi da je taj niz nastao nakon objave lažne vesti.

Sve u svemu, ove dve situacije još jednom su pokazale da iako im raste popularnost, stabinost digitalnih valuta još je upitna i da su podložne manupulacijama.

Mediji prenose da je moguće da je neko na 4Chainu (gde se prvi put pojavila lažna vest) ovu informaciju objavio kao šalu (iako je teško zamisliti da bi se neko tako šalio), drugi navode da je verovatno opet u pitanju potez kojim se želelo uticati na tržište.

Eterum je mesecima pre ovih vesti beležio ogroman rast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: