Pokreće revoluciju: Saobraćaj se seli pod zemlju

Elon Mask je izgleda završio sa inovacijama na zemlji, tako da sada može da pređe i na otkrića ispod nje.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

08:42

Pokreće revoluciju: Saobraćaj se seli pod zemlju
Foto: Gettyimages

Mask, kako pišu tamošnji mediji, pregovara sa gradonačelnikom Čikaga Ramom Emanuelom o mogućnosti da iskopa tunel iz centra tog grada do čikaškog aerodroma O'Hara.

Emanuel je taj razgovor okarakterisao kao preliminarni.

Prvi čovek kompanija Tesla i SpejsX nedavno je osnovao novu kompaniju šaljivog naziva Boring (dosada) kompani, kako bi počeo da razvija mašinu i tehnike za kopanje tunela.

Glavna Maskova vizija je da napravi ogromnu, slojevitu mrežu podzemnih puteva kako bi se smanjile gužve u mnogoljudnim gradovima, kao što je na primer Los Anđeles.

Mask smatra da može smanjiti visoke troškove koji prate izgradnju tunela, tako što će napraviti mašine za kopanje koje mogu da rade neprestano i bržim tempom nego sada, kao i smanjenjem prečnika tunela.

Opširnije o novoj Maskovoj opsesiji čitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: