Propalo preuzimanje - Hemofarm Štadin za sada

Ponuda privatnih investicionih fondova "Bejn kapitala" i "Sinvena" za preuzimanje akcija Štade nije uspela da dobije dovoljnu podršku akcionara, javlja Rojters.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.06.2017.

12:29

Propalo preuzimanje - Hemofarm Štadin za sada
Foto: Thinkstock

Investitori koji predstavljaju tek 65,52 odsto vlasničkog kapitala Štade su prihvatili ponudu "Bejn kapitala" i "Sinvena" vrednu 5,3 milijarde evra, navodi se u saopštenju Štade, a prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Međutim, dva investiciona fonda su tražila podršku 67,5 odsto akcionara.

Posle takvog raspleta situacije, akcije Štade su jutros u Frankfurtu pale za 4,4 odsto na 59,05 evra.

Rukovodstvo Štade se zahvalilo akcionarima na "glasu poverenja", navodeći da u ovom procesu kompanija nije ni tražila prvenstveno kupca.

"Nikada nismo tragali za novom vlasničkom strukturom, tako da će se strategija rasta nastaviti kao što je planirano", izjavio je generalni direktor i predsednik Upravnog odbora Štada grupe, Matijas Videnfels.

Ponuda za preuzimanje je, kako je dodao, za sada "skinuta sa stola", a Štada je, kako kaže, uvek otvorena za nove ponude.

U sklopu nemačke Štade od 2006. godine posluje i Hemofarm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: