Novi skok - rekordan nivo poverenja

Optimizam nemačkih kompanija povećan je u junu na novi rekordni nivo, pokazuju rezultati istraživanja minhenskog Ifo instituta.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.06.2017.

11:40

Novi skok - rekordan nivo poverenja
Foto: Thinkstock

Ifo institut saopštio je da je njegov mesečni indeks poslovne klime skočio u junu na 115,1 poen sa 114,6 poena koliko je iznosio u maju.

Minhenski institut svakog meseca ispituje 7.000 nemačkih kompanija o njihovom viđenju trenutnog stanja stvari i razvoja situacije u narednim mesecima, a u junu su oba elementa imala rast.

Nemačka ekonomija ostvarila je od januara do marta rast od 0,6 odsto u odnosu na poslednje tromesečje 2016. godine, a očekuje se da u periodu od aprila do juna nastavi sa dobrim rezultatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: