Stiže novi ruski tenk: Rogozin: Služiće decenijama

Serijska proizvodnja novog ruskog tenka T-14 "Armata“ mogla bi da počne posle 2019. godine, izjavio je zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin.

Svet

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

19:13

Stiže novi ruski tenk: Rogozin: Služiće decenijama
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Nadam se da će rukovodstvo ’Uralvagonzavoda‘ potvrditi da je 2019. godina kada će ’Armata‘ dospeti na sve vojne poligone, a zatim i ući u serijsku proizvodnju“, rekao je Rogozin na sastanku kompanije „Uralvagonzavod“.

On je izrazio nadu da će „Armata“ decenijama služiti u oružanim snaga, kao što je bio slučaj sa tenkom T-72.

Osnovni borbeni tenk T-14 „Armata“ je jedini u svetu tenk treće posleratne generacije i u potpunosti ruski proizvod. On se zasniva na univerzalnoj teškoj platformi nove generacije „Armate“, na osnovu koje mogu da se proizvode tenkovi, teška borbena pešadijska vozila, inženjerska vozila, teški oklopni transporteri, vozila za podršku tenkova, izvidnice i upravljanja.

Rogozin je ranije rekao da će obim nabavke tenka „Armata“ biti određen u septembru, nakon što u punoj verziji bude predstavljen predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: