Minus se gomila, zavise od "injekcija" Arapa

Problemima opterećen nemački avio-prevoznik Er Berlin trvdi da ima dovoljno gotovog novca da i dalje bude solventan.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.06.2017.

16:34

Minus se gomila, zavise od
Foto: Thinkstock

"Nesolventnost nije problem kod nas. Imamo dovoljnu likvidnost i pouzdanog partnera, kompaniju Etihad, koja nam je obećala podršku do oktobra 2018", izjavila je portparolka ove vazduhoplovne kompanije za agenciju AFP.

Avio-kompanija sa sedištem u Berlinu uknjižila je u poslednje dve godine gubitke u iznosu od 1,2 milijarde evra (1,3 milijarde dolara), i njeno preživljavanje zavisi od gotovinskih "infuzija" ključnog akcionara Etihada, navodi francuska agencija.

Nedavno se obratila nemačkim saveznim državama, Berlinu i Severnoj Rajni-Vestfaliji, radi dobijanja javnih garancija.

Portparolka Er Berlina, međutim, kaže da klijenti mogu i dalje da rezervišu letove ovog avio-prevoznika i da nemaju razloga da brinu. "Ponovo letimo pouzdano i držimo pod kontrolom operativne probleme", rekla je ona.

Priznajući da su tokom proteklih nekoliko meseci imali povećan broj pritužbi, navela je da će biti "potrebno neko vreme pre nego što se svi slučajevi reše".

"Ali, Er Berlin će ispuniti sve legitimne zahteve svojih klijenata", obećala je ona.

Rukovodstvo druge po veličini nemačke avio-kompanije predstavilo je opsežan plan restrukturiranja krajem septembra prošle godine, koji uključuje iznajmljivanje 38 aviona s posadom Lufthanzi i ukidanje 1.200 radnih mesta, odnosno otpuštanje jednog na svakih sedam zaposlenih, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: