Ni mastilo se nije osušilo, Verajzon već reže

Američki telekomunikacioni gigant Verajzon planira da otpusti 2.100 zaposlenih kada sledeće nedelje okonča preuzimanje internet poslovanja Jahua.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 09.06.2017.

12:43

Ni mastilo se nije osušilo, Verajzon već reže
Foto: Gettyimages

Otpuštanja se očekuju u Verajzonovim ograncima AOL i Jahu, a planirano smanjenje predstavlja oko 15 odsto od ukupnog broja zaposlenih u te dve podružnice, u kojima trenutno radi 14.000 ljudi, javlja NJujork tajms, prenela je agencija Rojters.

Mnoga od radnih mesta se nalaze u Kaliforniji, a neka su izvan SAD-a, kazao je Rojtersu jedan neimenovani izvor.

Akcionari Jahua su u četvrtak odobrili prodaju kompanije, a očekuje se da će transakcija biti završena do utorka.

Verajzon želi da spoji softver Jahua koji se odnosi na pretragu, elektronsku poštu i slanje poruka, kao i tehnološke alate za oglašavanje, sa poslovanjem kompanije AOL, koju je vodeći američki bežični operater kupio 2015. godine za 4,4 milijarde dolara.

Akvizicija označava kraj Jahua kao samostalne kompanije, pionira interneta čija je vrednost svojevremeno iznosila više od 100 milijardi dolara.

Verajzon želi da rebrendira AOL i Jahu kao deo novog poslovnog poduhvata nazvanog Oath, koji će voditi izvršni direktor AOL-a Tim Armstrong.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: