"Rat" na nebu: Potpuna obustava letova

Saudijska Arabija erlajns saopštio je da obustavlja sve letove prema Kataru, nakon odluke Katar ervejza da obustavi sve letove ka Saudijskoj Arabiji.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.06.2017.

12:24

Foto: Tanjug/AP/Pablo Martinez Monsivais, File

Kompanija, koja je poznata pod nazivom Saudija, navela je na svom nalogu na Tviteru da će obustaviti sve letove, bez obrazloženja odluke, preneo je AP.

"Katar ervejz" je prethodno saopštio na svom zvaničnom vebsajtu da je obustavio sve letove prema Saudijskoj Arabiji.

Odluka katarskog avio-prevoznika doneta je nakon što su Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekinuli sve veze sa Katarom, optuživši tu zemlju da podržava terorizam, preneo je Rojters.

Prethodno su "Flaj Dubai", lou-kost avio-prevoznik sa sedištem u Dubaiju i državna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, "Etihad" saopštili da obustavljaju letove prema i iz Dohe, prestonice Katara.

"Flaj Dubai", lou-kost avio-prevoznik sa sedištem u Dubaiju, saopštio je da će od sutra obustaviti letove prema i iz Dohe, prestonice Katara.

Od utorka 6. juna svi letovi "Flaj Dubaija" između Dubaija i Dohe biće ukinuti, navedeno je u saopštenju tog avio-prevoznika.

Državna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, "Etihad", saopštila je da će do daljeg obustaviti sve letove prema i iz prestonice Katara, Dohe.

Poslednji let iz Abu Dabija prema Dohi zakazan je za 02:45 sati po lokalnom vremenu u utorak, rekao je portparol Etihada za Rojters u imejlu.

Ovaj potez dolazi nakon što su Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekinuli sve veze sa Katarom, optuživši tu zemlju da podržava terorizam.

Današnji letovi funkcionisaće kao i obično, saopštili su iz "Etihada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: