Tramp i dalje izaziva Nemce: Loše za SAD, menjam

Bura nakon što je Donald Tramp, navodno, sasuo salve kritika na nemačku trgovinsku politku još se nije stišala, a stižu nove zamerke.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2017.

13:04

Tramp i dalje izaziva Nemce: Loše za SAD, menjam
(Foto: Getty images)

Tramp je napisao na svom nalogu na Tviteru da Amerika ima ogroman trgovinski deficit sa Nemačkom i da ta zemlja izdvaja daleko manje novca nego što bi trebalo u NATO i vojsku.

“Vrlo loše za SAD. Ovo ćemo promeniti”, napisao je Tramp.

Podsetimo, Tramp je na sastanku sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom navodno rekao da su Nemci loši.

Trampov portparol Šon Spajser je izjavio da Tramp ima "ogromno poštovanje" prema Nemačkoj i da se samo požalio na njene nepravedne trgovinske prakse.

Junker je, takođe, pokušao da umanji značaj Trampove izjave, navodeći da je u pitanju bila greška u prevodu.

Ipak, nešto kasnije, glavni ekonomski savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, Geri Kon, potvrdio je da je Tramp kritikovao Nemačku na sastanku s liderima EU u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: