EK dozvolila: Ko preuzima poslovanje sa reaktorima

Antimonopolski regulatori Evropske unije dozvolili su francuskoj energetskoj kompaniji EDF da preuzme poslovanje Areve za proizvodnju nuklearnih reaktora.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.05.2017.

16:18

EK dozvolila: Ko preuzima poslovanje sa reaktorima
Foto: Thinkstock

"Evropska komisija je, u skladu sa propisima EU o spajanju kompanija, odobrila predloženo EDF-ovo preuzimanje New NP, poslovanja Areva Grupe za proizvodnju nuklearnih rekatora", navodi se u zvaničnom saopštenju, a prenosi agencija Frans pres.

Arevino poslovanje, čijih je 87 odsto u rukama francuske države, upalo je u ozbiljne poteškoće od 2011. godine, pošto je nuklearna katastrofa u Fukušimi u Japanu stavila pod znak pitanja proizvodnju energije iz nuklearnih elektrana.

Kompanija EDF, koja je takođe u vlasništvu francuske države, dogovorila je u junu 2015. godine kupovinu 75 odsto udela u Arevinom poslovanju sa reaktorima po ceni od 2,7 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: