Procurile velike tajne - prva je Erdoganova

Porodica turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana poseduje tanker za prevoz nafte vredan 26,5 miliona evra.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.05.2017.

09:25

Procurile velike tajne - prva je Erdoganova
Foto: Getty images

Kako je saopštio konzorcijum Evropskih medijskih kuća, on je stečen u okviru tajnog ofšor aranžmana.

Prema izveštajima objavljenim u petak, Erdoganova porodica postala je vlasnik tankera za naftu "Agdaš", preko firmi registrovanih na Malti i na ostrvu Man, koje se smatra poreskim rajem Velike Britanije, prenosi AFP.

Četvrtinu finansija obezbedio je turski biznismen Sitki Ajan, prijatelj Erdoganove porodice, a tri četvrtine tursko-azerbejdžanski milijarder Mubariz Mansimov, vlasnik transportne grupe Palmali iz Istanbula.

Belgijski, španski, italijanski i francuski listovi, koji su deo inicijative za saradnju u istraživačkom novinarstvu Evropska istraživačka saradnja (EIC), počeli su da objavljuju prošle nedelje rezultate istrage nazvane "Dokumenti sa Malte", koji su zadrli u više od 150.000 dokumenata "mediteranskog poreskog utočišta", dok je Vlada Malte saopštila da ne postoje tajne koje bi mogle da se otkriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: