"Nije on tako rekao, bilo i problema u prevodu"

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da Trampove izjave o Nemačkoj nisu bile tako "agresivne" i da je postojao "problem u prevodu".

Svet

Izvor: Beta

Petak, 26.05.2017.

13:00

Foto: Tanjug/AP, arhiva

"Nije tačno da je predsednik (Tramp) imao agresivan pristup. To je problem prevoda. Nije rekao da se Nemci loše ponašaju, rekao je da postoji problem, to nije agresivno", rekao je Junker u Taormini, na Siciliji, gde je došao da prisustvuje samitu G7 industrijski najrazvijenijih zemalja.

Nemački mediji su izvestili da je Tramp uputio salve kritika na račun Nemačke i njene prodaje automobila u Sjedinjenim Američkim Državama na jučerašnjem sastanku sa liderima Evropske unije.

"Nemci su loši, vrlo loši", rekao je Tramp na sastanku s predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, predsednikom Saveta Evropske unije Donaldom Tuskom i drugim visokim zvaničnicima u Briselu, objavio je nemački list "Špigl" u svom elektronskom izdanju.

Tramp i nemačka kancelarka Angela Merkel trebalo bi da se vide danas na samitu u Taormini.

Ni kancelarija Angele Merkel ni Bela kuća nisu komentarisali izveštaj Špigla.

Još u predizbornoj kampanji Tramp je kritikovao Nemačku. Veran svom stavu protiv slobodne trgovine on je kritikovao veliki nemački trgovinski višak, i zapretio da će uvesti carine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: