Uber više neće biti isti - koliko para, toliko km

Cene prevoza Ubera ubuduće bi mogla da se veoma razlikuje.

Svet

Izvor: Veèernji list

Četvrtak, 25.05.2017.

14:40

Uber više neće biti isti - koliko para, toliko km
(Foto: Getty images)

Kako prenosi Blumberg, do iizmene će doći ukoliko se usvoji novi sistem izračunavanja cene pomoću algoritma.

Taj sistem već se isprobava na području nekoliko velikih gradova u SAD.

Novi sistem obračuna u obzir, osim kilometraže i trajanja puta uzimaja i odabranu ruta, doba dana ali i mesto ukrcavanja i iskrcavanja. Ovo poslednje je posebno zanimljivo jer podrazumeva da će vožnja iz luksuzne četvrti do otmenog restorana koštati više nego jednako duga vožnja između, recimo, kvarta na periferiji i zabačene pečenjare. Prema njihovoj logici, ako ste dobrostojeći, možete sebi priuštiti plaćanje većeg računa za njihove usluge.

Smisao ovog novog načina izračunavanja cene je preotimanje korisnika konkurenciji, koja Uberu u poslednje vreme nemilice krade klijente i određivanje cene pre početka vožnje. Ili kako Blumberg piše -smislili su novi način izračunavanja cene jer žele više novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: