Kreće revolucija: Da li je ovo zlato 21. veka?

Pič Aviejšen će biti prva japanska vazduhoplovna kompanija koja će prihvatiti plaćanje avionskih karata bitkoinom.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.05.2017.

08:27

Kreće revolucija: Da li je ovo zlato 21. veka?
Foto: Gettyimages

Kompanija je takvu odluku donela u nastojanju da privuče što više turista iz drugih delova Azije, javlja agencija "Blumberg".

Počev od kraja 2017. godine, ova kriptovaluta će moći da se koristiti za rezervaciju karata, saopštila je u Tokiju avio-kompanija Pič, dodajući da je promena japanskog zakona o platnom prometu iz aprila olakšala kompaniji da se odluči na takav potez.

Ovaj avio-prevoznik je takođe naveo da planira da pojača povezivanje s lokalnim vlastima i regionalnim kompanijama kako bi pomogla širenje upotrebe digitalne valute.

Popularnost bitkoina je u zaletu pošto digitalni sistem plaćanja omogućava korisnicima širom sveta direktno obavljanje transakcija bez uplitanja posrednika, vlada, regulatora ili centralnih banaka, navodi "Blumberg".

Letonska avio-kompanija erBaltik je gotovo pre tri godine najavila da će početi da prihvata plaćanje bitkoinom, pošto se usredsređuje na klijenta.

Ova elektronska valuta je dostigla rekordnih 2.187,78 dolara, trgujući se za oko 70 odsto iznad cene unce zlata, prema podacima koje je prikupio "Blumberg".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: