Makron otkrio kakvu Evropu želi

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da želi Evropu koja je istovremeno privlačnija za investiranje i koja više štiti radnike.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 18.05.2017.

10:50

Makron otkrio kakvu Evropu želi
Foto: Tanjug/AP/Pool photo/Stephane de Sakutin

U izjavama pored predsednika Evropskog saveta Donalda Taska Makron je rekao da se zalaže za "manje birokratsku i više političku Evropu".

Novi francuski predsednik naglasio je koliko je za njega značajan evropski projekat i izrazio spremnost da tome pruži "punu podršku". Makron je rekao da se oslanja na Tuskovo vođstvo da "ide još dalje u preoblikovanju i podsticanju evropske ambicije".

Tusk je odobrio smernice koje Makron predlaže i rekao "reči kao što su bezbednost, zaštita, dostojanstvo i ponos moraju da se vrate u naš politički rečnik". Tusk je rekao da je Evropi potrebna Makronova energija i mašta.

"Kad govorim o Evropi, ne mislim na institucije,na birokratiju nego na milione Evropljana", rekao je Tusk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: