Džek Ma: Putovao sam 820h, znam kako je

Projekat Kine "Jedan pojas jedan put" je efikasan i sveobuhvatan, rekao je milijarder i osnivač Alibabe Džek Ma.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 16.05.2017.

13:58

Džek Ma: Putovao sam 820h, znam kako je
(Foto: Getty images)

“Trebalo bi uključiti u projekat više mladih, žena, manja preduzeća i zemlje u razvoju. Ovo je u isto vreme odgovornost i prilika”, rekao je Ma na marginama foruma u Kini.

Osnivač Alibabe pohvalio je viziju kineskog predsednika Si Đinpinga, rekavši da je projekat odlična prilika kako za pojedince, tako i zemlje.

Peking je obećao više od 100 milijardi dolara za finansiranje projekta u početnoj fazi.

“Kina će ovim projektom uspeti da ojača ekonomske veze i sklopi poslovna partnerstva koja će biti u korist svih učesnika u projektu. Projekat je osmišljen tako da poveća investicije u privredu, promoviše rast, kako kod nas, tako i na globalnom nivou“, rekao je Si.

Direktor Alibabe podržao je ovu inicijativu jer radi na sličnoj, samo virtuelnoj:

“Prošle godine sam proveo više od 820 sati putujući širom sveta kako bih imao uvid u sve. Važno je da budete tamo, posmatrate i razmislite. Želimo nešto drugačije. Umesto samo da prodajemo naše proizvode, ili uvozimo radnu snagu ili sirovine...želimo da stvorimo radna mesta, stimulišemo privredu i investicije van Kine i da poboljšamo standara ljudi”, rekao je Ma.

Kada se završi eWTP, koji ima ideju kao i Jedan pojas jedan put, mladi ljudi iz celog sveta moći će lakše da prodaju i kupuju proizvode na globalnom nivou, samo uz pomoć smartfona, kaže Ma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: