Egzodus: Stotine bankara sele iz Londona

Banka "JP Morgan Čejs" će prebaciti na stotine zaposlenih iz Londona u proširene kancelarije u Dablinu, Frankfurtu i Luksemburgu.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 03.05.2017.

17:25

Egzodus: Stotine bankara sele iz Londona
(Foto: Thinkstock.com)

To je izjavio direktor odeljenja te banke za investiciono bankarstvo Danijel Pinto za "Blumberg".

To će, kako je dodao, biti urađeno jer će Ujedinjeno Kraljevstvo, posle Bregzita, izgubiti jednostavan pristup jedinstvenom tržištu EU.

"Iskoristićemo tri banke koje već imamo u Evropi kao oslonac za naše poslovanje", rekao je Pinto, dodajući da će prvog dana po završetku pregovora Britanije i EU, banka morati da bude spremna za prebacivanje više stotina bankara.

Veliki broj multinacionalnih banaka su najavile da će preseliti poslovanje iz Londona u nove baze unutar EU, nakon što je britanska premijerka Tereza Mej pokrenula proceduru za izlazak Britanije iz EU.

Banka "Morgan Čejs" je, kako ocenjuje "Blumberg", samo poslednja u nizu koja je iznela planove vezano za Bregzit.

Naime, Dojče banka je prošle nedelje saopštila da će prebaciti 4.000 bankara iz Londona, banka Barkliz je najavila da će u narednih pola godine aktivirati rezervni plan, a "Goldman Saks" da će naredne godine početi da relociranjem pozicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: