Britanci osecaju posledice, najgore za godinu

Britanska ekonomija je u prvom ovogodišnjem kvartalu porasla po najnižoj stopi u poslednjih godinu dana, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2017.

14:14

Britanci osecaju posledice, najgore za godinu
Foto: Thinkstock

Bruto domaći proizvod (BDP) Velike Britanije je u tri meseca, zaključno sa martom, porastao za 0,3 odsto, u odnosu na rast od 0,7 odsto iz poslednjeg kvartala 2016. godine, navodi se u saopštenju britanske Kancelarije za statistiku (ONS), a prenosi agencija Frans pres.

Britanska ekonomija je, na godišnjem nivou, porasla za 2,1 odsto, što je niže od prognoze analitičara od 2,2 odsto, piše britanski list "Fajnenšel tajms".

"Usporavanje rasta u prvom kvartalu je posledica slabijeg tempa rasta dominantnog uslužnog sektora", naveo je ONS.

Aktivnosti u uslužnom sektoru su porasle za 0,3 odsto, u odnosu na rast od 0,8 odsto sa kraja 2016. godine, dok je industrijski sektor ostvario najbolje rezultate i rast od 0,5 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: