VW diže ruke: Postao njihov ponos, sada ga prodaju

Prodaja legendarne italijanske motociklističke kompanije, Folksvagenu bi trebala da pomogne u saniranju enormnih troškova koje je prouzrokovala afera dieselgejt

Svet

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 27.04.2017.

18:09

VW diže ruke: Postao njihov ponos, sada ga prodaju
Foto: Getty images

Prema poslednjim izveštajima medijske kuće Rojters u Folksvagenu su veoma blizu donošenju konačne odluke o prodaji motociklističke kompanije Dukati koja je 2012. godine (za 935 miliona dolara) došla pod okrilje Audija, a preliminarni pregovori s potencijalnim kupcima već su započeli.

Zvaničnih informacija iz VW-u o prodaji Dukatija još uvek nema, ali prema izvorima Rojtersa u VW-u više nisu tako kategorični kao što su bili kategorični u oktobru prošle godine, kada je predsednik njemačkog automobilskog koncerna Hans Dieter Pötsch kategorično odbijao svaku mogućnost prodaje kompanija Dukati, Skania i Man.

I dok je Dukati koncernu prošle godine doneo 588 miliona dolara, VW i dalje izdvaja ogromna finansijska sredstva za popravljanje ili otkupljivanje svojih automobila u Sjedinjenim Državama čiji su dvolitarski dizelski motori (TDI) obuhvaćeni aferom.

Prema poslednjim informacijama američkih medija, do sada je sanirano 244.200 od ukupno 475.000 automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: