Koka-Kolu "izdali" oni koji je najviše vole

Prihodi američkog proizvođača bezalkoholnih pića Koka-Kole smanjeni su u prvom tromesečju zbog troškova restrukturiranja poslovanja i stagnacije prodaje.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2017.

16:20

Koka-Kolu
Foto: Thinkstock

Neto profit kompanije je u tom periodu iznosio 1,2 milijarde dolara, što je za 20,3 odsto manje nego pre godinu dana, dok su prihodi pali za 11,3 odsto na 9,1 milijardu dolara, zbog slabije prodaje punionica koje su prodate nezavisnim punionicama u sklopu šireg reorganizovanja Koka-Kolinog poslovanja, prenosi agencija Frans pres.

Prodaja je širom sveta stagnirala, uključujući tržište Severne Amerike, gde inače ostvaruje najveće prihode, dok je u Latinskoj Americi pala za tri odsto.

Iz Koka-Kole je, takođe, saopšteno da povećava program rezanja troškova na 800 miliona dolara godišnje do 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: