Ko to pomaže napretku SAD?

Potpredsednik SAD Majk Pens zahvalio se japanskim kompanijama za doprinos ekonomskom prosperitetu SAD.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 23.04.2017.

16:06

Ko to pomaže napretku SAD?
Foto: Thinkstock

"Naša trgovina je važan faktor našeg uspeha. Ekonomsko partnerstvo između Sjedinjenih Država i Japana će nastaviti da raste i cveta", izjavio je Pens, dodajući da dve države zajedno čine trećinu svetske ekonomije, prenosi agencija Frans pres.

U obraćanju japanskim i američkim poslovnim liderima koji borave u poseti Tokiju, Pens je rekao da su SAD zahvalne za japanske investicije i podsetio je na jake poslovne veze između prve i treće najveće svetske ekonomije.

Takođe je pohvalio japansku automobilsku kompaniju Tojotu i druge velike japanske korporacije zbog njihovog doprinosa prosperitetu SAD.

"Vaše poslovanje stvara radna mesta i podstiče inovacije u Sjedinjenim Državama i Japanu", poručio je Pens.

Kako podseća AFP, američki predsednik Donald Tramp je početkom januara zapretio Tojoti uvođenjem carina zbog planirane izgradnje nove fabrike za proizvodnju automobila u Meksiku.

Nekoliko nedelja posle toga, Tojota je najavila da će investirati 600 miliona dolara i otvoriti 400 radnih mesta u jednoj od svojih fabrika u SAD, u sklopu investicije u vednosti od 10 milijardi dolara u SAD u narednih pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: