"Britanci zaslužuju izvesnost o budućnosti"

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poručio je da građani zaslužuju izvesnost u vezi sa svojom budućnošću posle Bregzita.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 21.04.2017.

08:57

Foto: Thinkstock

"Poruka Evropskog parlamenta je jasna: snažna odbrana interesa naroda je naš glavni prioritet", rekao je Tajani prilikom susreta u Londonu sa britanskom premijerkom Terezom Mej, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Evropskog parlamenta.

Na konferenciji za novinare posle sastanka s britanskom premijerkom, Tajani je istakao značaj sporazuma o pravima Evropljana koji žive u Britaniji i britanskih državljana koji žive u EU.

"Studenti, radnici i porodice su vredni članovi društva i zaslužuju izvesnost u vezi sa svojom budućnošću", poručio je on.

Tajani je posetio London radi razgovora o stavu Evropskog parlamenta u pogledu pregovora o istupanju Britanije iz EU, koji je usvojen na plenarnom zasedanju 6. aprila, a takođe je pozvao premijerku Mej da se obrati evropskim poslanicima.

Predviđeno je da se Tajani u Londonu sastane i sa predstavnicima nevladinih organizacija radi razgovora o glavnim razlozima za zabrinutost naroda u vezi sa pregovorima o Bregzitu, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: