Veliki projekat Kimove Koreje: I na 70 spratova

Lider Severne Koreje Kim Džong Un presekao je vrpcu na svečanosti u Pjongjangu povodom velikog projekta razvoja grada Pjongjanga.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.04.2017.

11:32

Veliki projekat Kimove Koreje: I na 70 spratova
Foto: Gettyimages

Veliki broj nebodera za stanovanje podignut je za samo godinu dana širom ulice Rjomjong, koja polazi iz predgrađa Pjongjanga, pored Univerziteta Severne Koreje do palate gde su balsamovani raniji lideri te države, prenosi AP.

Jedan od nebodera, najviši u Pjongjangu, ima 70 spratova.

Iako je lider Severne Koreje prisustvovao otvaranju, nije održao govor.

Premijer te države izjavio je da projekat "inkorporira najnoviju tehnologiju i nauku arhitekture, uključujući solarnu i geotermalnu tehnologiju kao i ozelenjavanje krovova i zidova".
Foto: Gettyimages
Izgradnja je počela vrtoglavom brzinom, ali je potom obustavljena zbog poplava u Severnoj Koreji prošle jeseni, kada su resursi morali da budu preusmereni ka rekonstrukciji uništenih domova.

Kako navodi agencija, u subotu se obeležava 105. rođendan osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: