Nemačka usvojila - kreće u Wi-Fi revoluciju

Nemačka vlada olabavila je pravila za preduzeća koja imaju vaj-faj, kako bi ih ohrabrila da uvedu više mesta na kojima se besplatno može koristiti internet.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 06.04.2017.

08:27

Nemačka usvojila - kreće u Wi-Fi revoluciju
Foto: Thinkstock

Ministarka ekonomije Brigite Cipris izjavila je da prema izmenama zakona koje je predložila, vlasnici preduzeća neće biti odgovorni ukoliko korisnici njihovog Wi-Fi-ja sa interneta skinu nelegalni sadržaj.

Predlog, prema kome predzeća više neće morati ni da utvrđuju identitet korisnika niti da svoju vezu zaštite lozinkom, usvojila je vlada, ali o njemu će morati da se izjasni i parlament.

Cipris je izrazila nadu da će "ovo ukloniti prepreke koje su do sada otežavale rasprostiranje Wi-Fi tački širom Nemačke".

Kako bi se zaštitili vlasnici autorskih prava, nove odredbe će im omogućiti da traže blokiranje određenih sajtova kroz koje bi korisnici mogli da pristupe nelegalnom sadržaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: