SAD: Nukelarka traži zaštitu od bankrota

Gubitaška Tošibina nuklearka Vestinghaus Elektrik u SAD podnela je zahtev za zaštitu od bankrota, jer je suočena sa gubicima "teškim" više milijardi dolara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2017.

15:48

SAD: Nukelarka traži zaštitu od bankrota
Thinkstock

Uz to, u toku je i istraga povodom tvrdnji o računovodstvenoj prevari višeg menadžmenta.

Upravni odbor japanske Tošibe dao je "zeleno svetlo" Vestinghausu da aktivira poglavlje 11 američkog Stečajnog zakona, koji privremeno štiti posrnule kompanije dok nastoje da restrukturiraju svoje poslovanje i zaostala dugovanja, prenosi agencija Frans pres.

Tošiba je ranije objavila da će pokušati da proda nuklearku Vestinghaus, koju je svojevremeno proglasila budućnošću svog atomskog poslovanja, nakon što je nuklearna katastrofa u Fukušimi 2011. zaustavila nove narudžbine u Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: