Ford oduševio Trampa: Ovo je velika vest

Kompanija Ford Motor uložiće 1,2 milijarde dolara u tri fabrike u Mičigenu, kako bi utrla put za obnovu proizvodnje pikapa Rendžer i SUV vozila Bronko.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.03.2017.

19:28

Ford oduševio Trampa: Ovo je velika vest
Foto: Getty images

Za to su dobili i pohvale od predsednika Donalda Trampa, izveštava agencija "Blumberg".

Oko jedne milijarde dolara, Ford će investirati u fabrike za proizvodnju motora i montažu modela Rendžer i Bronko, koji će zameniti proizvodnu liniju kompaktnih automobila Fokus koji se slabo prodaju, a koju izmešta u Meksiko.

Dodatnih 200 miliona dolara je namenjeno za novi napredan data centar u Fordovoj fabrici u Flet Roku, Mičigen, gde će kompanija, kako je već najavila, otvoriti još 700 radnih mesta.

Ovu objavu američkog proizvođača automobil na Tviteru video je i Tramp, koji je tim povodom napisao:"Velika vest iz Forda danas. Veliko ulaganje u tri mičigenske fabrike. Automobilske kompanije se vraćaju u SAD. Radna mesta! Radna mesta! Radna mesta!", navodi "Blumberg".

Ova ulaganja su deo ugovora postignutog u pregovorima sa Ujedinjenim sindikatom radnika u auto industriji 2015. godine, rekao je u jednom intervjuu DŽo Hajnrik, Fordov predsednik u Americi.

Kompanija je navela da planira da otvori ili zadrži 130 radnih mesta u fabrici motora u mestu Romeo, u Mičigenu. Zaposleni u Fordovom pogonu u Vejnu, takođe u Mičigenu, počeće da prave Rendžer 2018. godine, a Bronko 2020, dodaje njujorška agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: