"Dupliramo sredstva, sa Katarom ne sme da slabi"

Britanija će udvostručiti sredstva raspoloživa u agenciji za kreditiranje izvoza za podršku trgovini s Katarom na 4,5 milijardi funti (5,7 milijardi dolara).

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2017.

16:57

Foto: Thinkstock

To je izjavio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine Lijam Foks.

"Trgovinska razmena između Velike Britanije i Katara ne sme da slabi zbog manjka sredstava i obezbeđenja, zato britanska vlada... može da pruži kupcima i sponzorima u Kataru atraktivno dugoročno finansiranje kako bi njihovo snabdevanje iz Velike Britanije bilo konkurentnije", rekao je Foks na katarsko-britanskom poslovnom forumu u Londonu.

"Udvostručićemo finansijska sredstava koja su na raspolaganju u agenciji Velike Britanije za kreditiranje izvoza za podršku trgovanju s Katarom na 4,5 milijardi funti", kazao je on, a prenosi agencija Rojters.

U obraćanju na istom događaju, katarski premijer šeik Abdulah Bin Naser Al-Tani je rekao da je Britanija uvek bila i da će i dalje biti poželjna destinacija za katarska ulaganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: