Presedan: Na čelu banke po prvi put žena

Na čelnu poziciju u jednoj od vodećih komercijalnih banaka u Pakistanu je prvi put imenovana žena.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.03.2017.

16:43

Presedan: Na čelu banke po prvi put žena
Foto: Thinkstock

"Sima Kamil, trenutno zamenica generalnog direktora u trećoj najvećoj pakistanskoj banci Junajted benk limited (UBL), preuzeće od 1. juna funkciju generalnog direktora", navodi se u saopštenju te banke, a prenosi agencija Frans pres.

"Ona je prva žena koja je direktor jedne komercijalne banke, što je veliki korak napred u bankarskom i korporativnom sektoru Pakistana", izjavio je predsednik Pakistanske berze Muner Kamal za Frans pres.

Žene u Pakistanu su se decenijama borile za svoja prava, budući da su izložene svakodnevnoj diskriminaciji na radnom mestu i omalovažavanju u javnosti, navodi AFP.

Pakistanska banka UBL, sa sedištem u Karačiju, zapošljava 15.000 ljudi i ima ogranke u 15 zemalja, među kojima su i SAD, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: