Doktor Propast: To što radi Tramp...

Predsednik SAD Donald Tramp ne može da koristi politiku u korist biznisa, kaže nobelovac Nurijel Rubini.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 22.03.2017.

20:18

Doktor Propast: To što radi Tramp...
(Foto: Getty images)

Ovaj ekonomista poznat kao Doktor Propast upozorava i da može bit potcenjen rizik koji čeka tržišta, odnosno da postoji opasnost od protekcionizma.

“Tržišta su precenila pozitivnu sliku koja dolazi od politike koju zagovara Tramp...ulaganja u infrastrukturu, podsticaji, smanjenje poreza... Mislim da Tramp ne može mnogo toga da ostvari što je obećao, bar ne u tim razmerama”, smatra Rubini.

Kako je rekao, potcenjuje se rizik do koga takva politika može da dovede, a to su trgovinski ratovi, zatim, ograničenje ulaska u zemlju može usporiti ponudu radne snage...

Rubini kaže da je u redu što se investitorima vraća poverenje, ali upozorava da treba gledati i na dugoročne posledice.

“U narednih šest do 12 meseci, možda će ovaj optimizam dominirati, možda će biti nekih nagona za razna ulaganja, povećanja poverenja kod potrošača i poslovnog ambijenta, ali nadam se, trebalo bi nešto uraditi i da tako ostane neko duže vreme”, rekao je on.

Rubini je i januaru upozoravao da Tramp može uticati na to da se svet umesto ka globalizaciji okrene ka izolaciji, što bi moglo da dovede i do nestabilnosti u svetu ali i do vojnih sukoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: