Robna marka koja ruši rekorde

Profit francuske modne kuće Hermes, poznate po skupocenoj kožnoj galanteriji i odeći, u prošloj godini je prvi put premašio milijardu evra.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.03.2017.

15:49

Robna marka koja ruši rekorde
Foto: Thinkstock

Neto dobit kompanije je dostigla 1,1 milijardu evra, što je 13-procentni skok u odnosu na 2015. godinu, ali blago ispod procene analitičara koje je anketirala istraživačka kompanija Faktset, prenosi agencija Frans pres.

Istovremeno, prihodi od prodaje su dostigli rekordnih 5,2 milijarde evra.

"Ostvarili smo novi rekord, što ukazuje na solidne performanse Hermesa", izjavio je generalni direktor kompanije Aksel Dumas.

Prodaja kožne galanterije i skupocenih torbi porasla je za rekordnih 14 odsto, prodaja parfema za devet odsto, dok je prodaja odeće stagnirala, a satova pala za tri odsto.

Kompanija je, takođe, saopštila da će će isplatiti dividendu od 3,75 evra po akciji, što je više u odnosu na 3,35 evra za 2015. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: