Krim ima tajni plan, Jalta postaje centar...

Kockarska zona koja će biti napravljena na Krimu u blizini odmarališta Jalta privući će strane turiste, kaže premijer regionalne vlade Krima Sergej Aksjonov.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2017.

08:27

Krim ima tajni plan, Jalta postaje centar...
Foto: Thinkstock

Aksjonov je rekao da će kockarska zona biti namenjena uglavnom za goste, uključujući posetioce iz inostranstva, prenela je ruska agencija Tas.

On je naveo da su krimske vlasti spremne da ponude investitorima određene strategije koje će omogućiti izbegavanje sprovođenja sankcija kada je u pitanju ovaj projekat.

"Mogući su određeni dogovori koji će omogućiti da se izbegnu sankcije. Niko neće pristati da uloži u ovaj projekat ako postoji sumnja da plan možda neće funkcionisati", rekao je on, dodajući da za sada neće govoriti o "tim tajnama".

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u julu 2014. zakon o uspostavljanju kockarske zone na Krimu, koja bi trebalo da se formira na crnomorskom poluostrvu do 2019. godine.

Aksjonov je prethodno rekao da je jedna velika ruska kompanija spremna da uloži oko 138 miliona dolara (oko osam milijardi rubalja) u formiranje kockarske zone na Krimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: