Farmer tužio zbog njive, umesto para dobio - voz

Jedan farmer u severnoj Indiji postao je vlasnik brzog voza pomalo neočekivano.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

18:57

Farmer tužio zbog njive, umesto para dobio - voz
(Foto: Thinkstock.com)

Sampuran Sing iz Pandžaba prodao je parcelu Indijskim železnicima 2012. godine kako bi kompanija izgradila novu prugu. Međutim, železnice mu nisu platile 150 000 dolara kako je bilo navedeno ugovorom. Zbog toga je farmer presavio tabak.

Posle, kako kaže Sing, sudkse bitke koja pokazuje svu apurdnost tamošnejg pravosuđa, presuđeno je u njegovu korist. Međutim, iz železnica su rekli kako nemaju dovoljno novca za isplatu tako da je sud na kraju farmeru dodelio vlasništvo nad jednim vozom.

“Moj klijent je siromašan seljak, a šta je dobio? Voz ne vredi ni pola koliko je vredela ta parcela”, rekao je advokat.

Sud je obrazložio da je železnicamae dozvoljeno da koriste voz još nekoliko dana, uz upozorenja da će, ako do kraja ovog perioda kompanija ne skupi dovoljno novca da plati zemljoradniku šta mu duguje, voz biti prodat na aukciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: