Najmlađa milijarderka htela da vara i u Arizoni

I druga laboratorija Teranosa, koja se nalazi u Arizoni je zabranjena.

Svet

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

15:16

Najmlađa milijarderka htela da vara i u Arizoni
(Foto: Getty images)

Kako prenose mediji, laboratorija za testiranje krvi koju je osnovala Elizabet Holms, dovela je pacijenta u opasnost i nije uradila ništa da ispravi nedostatke od ranije.

To je samo nova u nizu sankcija protiv ove kompanije.

Da podsetimo, startap Teranos dobio je svoju drugu licencu za rad u Arizoni, a prva je bila ona u Kaliforniji, gde je i sedište kompanije. Od nje su i krenule kontraverze, pa istraga, tužbe i Holmsovoj preti sada zatvor.

Ovoj u Arizoni takođe će oduzeti dozvolu, prenose mediji, a korisnici su upozoreni sa mogućim probmlemim.

Teranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini. Regulatori su potom zabranili osnivaču kompanije Teranos - Elizabet Holms rad u laboratoriji na dve godine.

Kompanija je potom lansirala i nove proizvode kompanije u jeku skandala i htela da se bori protiv zika virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: