Poludeli ste za parkama, a znate li šta je s njima

Kanadska kompanija koja proizvodi luksuznu odeću, Canada Goose, između ostalog i popularne jakne parke, želi IPO (inicijalnu javnu ponudu akcija na berzi).

Svet

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

10:56

Poludeli ste za parkama, a znate li šta je s njima
(Foto: Thinkstock.com)

Kako prenose mediji kompanija želi da izađe na berzu, i to najverovatnije na njujoršku berzu pod tikerom (oznaka za akciju) “Goos”.

Kompanija je osnovana u Torontu 1957. godine i trenutno je vodi unik osnivača Dani Reis.

Potražnja za njihovim luksuznim jaknama cveta, naročito u poslednjih godinu dana tako da im je prodaja porasla 35 odsto, a profit čak 85 odsto.

Iz kompanije tvrde da njihove proizvode nose istraživači i planinari na Južnom polu i Mont everestu i da garantuju toplinu. Parke se lako mogu prepoznati po svom natpisu "Arctic program", a hit su ove godine u Srbiji.

Kompanija se nada da će privući investitore i da će nova ulaganja ispuniti planove za proširenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: