Od šoka dana do najbolje udavače

Akcije Tošibe uzletele su za više od 22 odsto, u nadi da će prodati udeo u poslovanju sa čipovima kako bi poboljšala situaciju u posrnulom bilansu stanja.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

11:25

Od šoka dana do najbolje udavače
Foto: Thinkstock

Akcije Tošibe skočile su za 22,31 odsto na 224,7 jena (2,0 dolara), nakon što je japanski poslovni list "Nikei" preneo da Tošiba traži potencijalne kupce za preuzimanje njenog udela u odeljenju za proizvodnju čipova, čija je celokupna vrednost procenjena na 2.000 milijardi jena (17,6 milijardi dolara), prenosi agencija Frans pres.

Tošiba je u utorak saopštila da je završila prodaju udela u preduzeću za lizing medicinske opreme kompaniji Kanon za 31,4 mlijarde jena (277 miliona dolara).

Najnoviji oporavak deonica dolazi nakon prošlonedeljnog 20-procentnog pada akcija na Tokijskoj berzi, kada je Tošiba upozorila na velike gubitke i istragu povodom poslovanja njene kompanije iz nuklearnog sektora u SAD, Vestingaus Elektrik.

Pre manje od dve godine, Tošiba se suočila sa teškim računovodstvenim skandalom kada je kompanija priznala da je u proteklih sedam godina "naduvavala" cifre profita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: