Tošiba prodaje udeo u Kanonu

Posrnuli japanski proizvođač elektronike Tošiba prodaje udeo u preduzeću za lizing medicinske opreme kompaniji Kanon za 31,4 mlijarde jena (277 miliona dolara).

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

15:12

Tošiba prodaje udeo u Kanonu
Foto: Thinkstock

Tošiba je saopštila da će prodati svih 65 odsto udela u preduzeću Tošiba Medikal Fajnens japanskom proizvođaču foto aparata Kanonu na dan 31. marta, prenosi agencija AP.

Proizvođač elektronske opreme sa sedištem u Tokiju pregovrao je o ovoj prodaji sa Kanonom od kraja prošle godine.

Tošiba, koja je vlasnik američke nuklearne kompanije Vestinghaus, u velikom je problemu nakon što je pretrpela ogromne gubitke u svom nuklearnom poslovanju i sada rasprodaje unosne poslovne jedinice, poput svog posla sa kompjuterskim čipovima.

Gubitak Tošibe u nuklearnom poslovanju se procenjuje na 712,5 milijardi jena (6,3 milijarde dolara), a prošle nedelje je kompanija odložila objavljivanje finansijskih rezultata za period april-decembar. Njen predsednik je podneo ostavku preuzevši odgovornost za nastale probleme, podseća američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: