Rusi pretili, Turski tok ipak preživljava

Ruska kompanija Gasprom saopštila je da je firma Saut strim transport potpisala ugovor o izgradnji drugog podvodnog kraka gasovoda Turski tok sa Olsis grupom.

Svet

Izvor: Capital.ba

Utorak, 21.02.2017.

10:57

Rusi pretili, Turski tok ipak preživljava
Foto: Thinkstock

Dokument je potpisan na osnovu ugovora iz 2016. godine, kojim je predviđena realizacija prvog kraka gasovoda i mogućnost izgradnje drugog.

U saopštenju se navodi i da će prilikom izgradnje drugog podvodnog gasovoda kompanija “Olsis” koristiti brod “Pajoniring spirit”, kao i prilikom izgradnje prvog kraka.

Rusija i Turska su 10. oktobra prošle godine potpisale dokument kojim je započeta izgradnja “Turskog toka”, a čiju izgradnju sprovodi “Saut strim transport”.

Dokument podrazumeva izgradnju dva kraka magistralnog gasovoda po dnu Crnog mora, kapaciteta 31,5 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

Jedan krak će biti namenjen turskom tržištu, a drugi krak će dopremati gas kroz Tursku u Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: