Stigli i najmoćniji Arapi, saopštiće važne vesti

U Abu dabiju je otvaren veliki međunarodni Sajam naoružanja i vojne opreme IDEX, čemu su prisustvovali dvojica najmoćnijih vođa Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 19.02.2017.

14:56

Stigli i najmoćniji Arapi, saopštiće važne vesti
Foto: Thinkstock

Reč je o prestolonasledniku Abu Dabija Mohamed bin Zajed al Nahjan i vladaru Dubaija šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum,

Zajedno sa njima došao je i predsednik Sudana Omar al Bašir.

Oni su posmatrali vojnu smotru koja je uključivala eksplozije, mlazne avione i helikoptere za ovu izložbu i konferenciju o vojnoj opremi i naoružanju IDEX. Sajam se organizuje svake dve godine u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Araskih Emriata.

Al Bašir je došao na vlast 1989. godine u vojnom udaru i jedini je šef države optužen za genocid u Međunarodnom krivičnom sudu.

Oko 1.235 kompanija iz 57 zemalja izlažu na ovom sajmu, najvećem takvom sajmu u regionu. Ove godine sajam traje od 19. do 23. februara.

Ujedinjeni Arapski Emirati će tokom Sajma 2017. objaviti dogovorene sporazume o kupovini oružja. Na prethodnom sajmu 2015. godine UAE su objavile sporazume vredne pet milijardi dolara, 30 odsto više nego 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: