Unilever se ne da, ništa od gigaspajanja

Američka prehrambena kompanija Kraft Hajnc saopštila je da je dostavila ponudu holandskoj korporaciji Unilever za spajanje, ali da je odbijena.

Svet

Izvor: B92

Petak, 17.02.2017.

16:07

Unilever se ne da, ništa od gigaspajanja
(Foto: Thinkstock.com)

Uprkos tome, Kraft će nastaviti da radi na postizanju dogovora, navodi se u saopštenju kompanije dostavljenom Londonskoj berzanskoj grupi (LSE), a prenosi agencija Frans pres.

Posle tog saopštenja, akcije obe kompanije su znatno porasle, navodi agencija AP, dodajući da bi njihovo spajanje rezultiralo formiranjem vodeće kompanije na svetu u oblasti robe široke potrošnje.

Kompanija Kraft Hajnc je peti najveći proizvođač hrane i pića u svetu i treći najveći u Severnoj Americi, a ove nedelje je prijavila 6,86 milijardi dolara prihoda od prodaje za četvrti kvartal završen 31. decembra.

Unilever je prošle godine prihodovao 52,7 milijardi evra, a u svom vlasništvu poseduje više od 400 brendova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: