"Uzdamo se u Trampov poslovni talenat"

Generalni direktor Katar Ervejza Akbar Al Baker očekuje da će američki predsednik Donald Tramp na kraju ublažiti ukaz o zabrani ulaska u zemlju

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.02.2017.

13:30

(Foto: Thinkstock.com)

Al Baker je rekao da očekuje da će Trampov poslovni talenat prevladati kada na dnevnom redu bude trgovinska razmena između SAD i zemalja Persijskog zaliva, prenosi agencija Rojters.

"Mislim da treba da mu damo malo vremena da vidi kako je to upravljati zemljom koja je velesila", kazao je Al Baker medijima u Novom Zelandu, nakon što je njegova vazduhoplovna kompanija obavila jedan od najdužih letova na svetu, preletevši za 16 sati i 23 minuta 10 vremenskih zona od Dohe do novozelanskog grada Ouklend.

"Siguran sam da će on (Tramp) shvatiti da dugoročno zemlje Zaliva jako doprinose američkoj ekonomiji", dodao je šef Katar Ervejza.

Zabrana ulazaka putnika u SAD, koja, kako navodi Rojters, predstavlja najkontroverzniji Trampov nalog otkako je preuzeo dužnost prošlog meseca, privremeno je obustavljena u petak nakon odluke jednog američkog sudije. Zabrana je, izmedju ostalog, pogodila i deo putnika koji koriste avio-prevoz.

Al Baker se ranije pojavljivao na dogadjajima sa Trampom, a prošle godine ga je opisao kao "prijatelja" gostujući na CNN-u.

"Predsednik Tramp nastoji da zaštiti interese svoje zemlje na isti način na koji ja pokušavam da zaštitim interese moje zemlje i moje vazduhoplovne kompanije", poručio je danas Al Baker.

Tramp je 27. januara doneo nalog kojim se zabranjuje ulazak u SAD državljanima Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena, i svim izbeglicama, podseća britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: