Uzleteli prihodi Alibabe, skočila prodaja u Kini

Prihodi kineskog giganta za onlajn trgovinu Alibabe su u kvartalu zaključno sa decembrom prošle godine uvećani za 54 odsto na godišnjem nivou.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

19:53

Uzleteli prihodi Alibabe, skočila prodaja u Kini
Foto: Thinkstock

Prihodi su uvećani zahvaljujući ubrzanom rastu onlajn prodaje u Kini.

Prihodi kompanije su u tom kvartalu dostigli 53,25 milijardi juana (7,7 milijardi dolara), a neto profit 17,9 milijardi juana (2,57 milijardi dolara), što je za 43 odsto više u odnosu na isti kvartal 2015. godine, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

"Rezultati pokazuju snagu kineskog potrošača i mogućnost Alibabe da stvori vrednost širom našeg velikog ekosistema", izjavio je generalni direktor Alibaba Grupe Danijel DŽang.

Alibaba je dominantan igrač u onlajn trgovini, a procenjuje se da Alibabina platforma Taobao drži više od 90 odsto onlajn tržišta za direktne kupoprodajne transakcije među klijentima. Druga Alibabina platforma, Tmall, drži više od 50 odsto tržišta za transakcije među preduzećima i klijentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: