Tramp diže zid: Mere osuđene na propast

Evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrem izjavila je da su trgovinske mere koje je najavio američki predsednik Donald Tramp osuđene na propast.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

15:10

Tramp diže zid: Mere osuđene na propast
Foto: Thinkstock

Malmstremova je istakla i da EU, kao najveći trgovinski blok na svetu, ostaje posvećena otvaranju granica i ekonomija, kao i da većina zemalja još uvek deli istu viziju o otvorenoj trgovini i investicijama, prenosi agencija AP.

"Izgradnja zida nije odgovor. Uspeh EU se bazira na našim otvorenim društvima. Oni koji u 21. veku misle da mogu opet da postanu veliki pomoću ponovne izgradnje granica, uvođenjem trgovinskih barijera, ograničavanjem slobode kretanja ljudi, osuđeni su na propast", poručila je Malmstremova.

Tramp je potpisao ukaz kojim je započeto povlačenje SAD iz sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP), podseća AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: