Amerikanci u Davosu: Želimo razvoj van elita

Nova administracija Donalda Trampa će pogurati infrastrukturnu potrošnju, reorganizovati poreze i smanjiti brojne regulative.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

15:45

Amerikanci u Davosu: Želimo razvoj van elita
(Foto: Thinkstock.com)

To je rekao vodeći Trampov ekonomski savetnik, Entoni Skaramuči i dodao da će SAD to učiniti kako bi proširila ekonomski rast izvan koncentrisane frakcije globalnih elita.

Osnivač investicionog fonda "Skajbridž kepital " Entoni Skaramuči je, na panelu na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu, istakao da 97 odsto sveta nije imalo koristi od globalnog finansijskog oporavka i netradicionalne monetarne politike, kao što je program kvantitativnog labavljenja, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Nakon što je kineski predsednik Sji Đinping upozorio da "u trgovinskom ratu nema pobednika", Skaramuči je rekao da nova američka administracija želi "slobodnu i pravednu trgovinu" i da će se novoizabrani američki predsednik Donald Tramp fokusirati na širenje ekonomskih benefita.

Skaramuči je u govoru, održanom tri dana uoči Trampovog preuzimanja predsedničkog mandata, podržao nezavisnost američke Uprave federalnih rezervi (Fed), poručivši međutim da bi kreatori politika trebalo da budu oprezniji povodom aprecijacije dolara koja bi mogla prigušiti rast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: