Optimizam raste: Biće im bolje u 2017.

Izvršni direktori velikih kompanija uglavnom veruju da će uprkos mnogim zabrinjavajućim pitanjima, njihove firme nastaviti da rastu narednih 12 meseci.

Svet

Izvor: Beta

Utorak, 17.01.2017.

08:11

Optimizam raste: Biće im bolje u 2017.
Foto: Thinkstock

Ti podaci su deo godišnjeg istraživanja koje pred početak Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu radi globalna revizorska kuća Prajs Voterhaus Kupers (Price Waterhouse Coopers - PwC).

Prema rezultatima njihove ankete, 38 procenata direktora, u poređenju s prošlogoišnjih 35 odsto, veruje da će njihova kompanija nastaviti da beleži rast.

Od 1.379 intervjuisanih direktora iz 79 zemalja, 29 odsto smatra da će globalni ekonomski rast skočiti u 2017, dok je prošle godine takav stav imalo 27 procenata.

Predsedavajući PwC-a Bob Morc rekao je da je jedno od značajnijih pitanja koja su se pojavila u prethodnom periodu, pitanje protekcionizma.

Prema njegovim rečima, strahovanja da bi globalizacije mogla da krene unazad potpirio je izlaak Velike Britanije iz EU i izbor Donalda Trampa za predsednika SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: